beats by dre cheap

Cijene karata za San Siro, Camp Nou, Allianz Arenu...

Od najjačih europskih klubova, Bayern ima daleko najpristupačnije cijene karata za svoj stadion.Talijanski stadioni su posljednjih godina sve prazniji što je sigurno i posljedica obrnuto proporcionalnog rasta platežne moći i cijene karata. Velika je razlika u financijskoj moći talijanskog juga i sjevera. Moć, bogatstvo i elita je na sjeveru oko Milana i Torina dok se na jugu odavno teško živi što je posljedica i koncentracije mafije čije reketarenje nikoga ne zaobilazi pogotovo na Siciliji, ali i općenito na cijelom jugu Italije. Stadioni primjerice, Reggine, Palerma, Catanije i ostalih klubova sa juga Italije rijetko su znatnije popunjeni, točnije nikada nisu ispunjeni do posljednjeg mjesta. Ako je u pitanju utakmica sa nekim timom istog ranga, ne privuče veliku pažnju, a kada dolaze Milan, Juve i Inter karte su skuplje i većina ih si ne može priuštiti.

Pretprošloga tjedna igrali su na San Siru Inter-Chievo i navijači Intera su karte plaćali po cijeni od 27 eura, što je najniža cijena, namjenjena za dio stadiona gdje su smješteni domaći navijači. Ista je minimalna cijena i za Milanove utakmice, a radi se o 27 eura koje se plaća za utakmice protiv manjih klubova, dok za derbije i jače utakmice cijene znatno porastu.

No Italija nije najskuplja kao što ćemo u nastavku moći vidjeti.

Engleska

Da bi prisustvovali Arsenalovoj utakmici na Emirates stadionu trebali bi platiti barem 60 eura, naravno ovisno o utakmici, tako da cijena karte protiv Manchestera, Liverpoola ili Chelsea može skočiti na čak 100 eura. Na Highburyju, starom Arsenalovom stadionu, godišnja karta iznosila je 330 eura, dok je danas na Emiratesu čak 1450 eura.

Španjolska

Gledanje Barcine utakmice na Nou Campu ili Realove na Bernabeu košta minimalna 43 eura, dok cijena za derbi može poskupiti za čak sto eura, i za gledati Barca-Real trebalo bi izdvojiti 140 eura za određenu poziciju na stadionu.

Njemačka

Allianz Arena je daleko najjeftinija. Za pogledati Bayerna na domaćoj utakmici dovoljno je izdvojiti 11 eura...

Francuska

Francuska je slična Italiji, barem što se tiče onih utakmica srednjeg nivoa. Za Milan-Juventus treba ipak malo više izdvojiti nego za primjerice Lyon-Marseille.

Nizozemska je slična Italiji i Francuskoj sa nekom najnižom cijenom karte od oko 29 eura. Od jačih svjetskih klubova treba spomenuti i cijene prvenstvenih karata na Bomboneri, stadionu Boca Juniorsa. S obzirom na nizak standard života u Argentini, cijene karata su također niske. Tako npr. da bi pogledali jedan meč Boce Juniorsa sa River Plateom treba platiti tek nešto više od onog što Mostarci plaćaju za Zrinjski-Velež, 7 eura za gledanje Riquelmea i ostalih južnoameričkih majstora.

BH SPORT
http://bhsport95.blogger.ba
24/12/2008 10:33