beats by dre cheap

Ćiro i Ibišević najveće priče

Nema nikakve sumnje da je 2008. obilježio Vedad Ibišević, 24-godišnjak iz Vlasenice koji je oduševio nogometnu Europu u dresu Hoffenheima.Nogometna reprezentacija BiH u 2008. godini odigrala je devet utakmica u kojima su na klupi sjedila čak tri različita izbornika – Meho Kodro, Denijal Pirić koji je bio v.d. nakon otkaza Kodri i Miroslav Blažević.

Već petog dana 2008. Izvršni odbor NS-a BiH jednoglasno je izabrao Kodru za novog izbornika, ali mladi stručnjak smijenjen je već 16. svibnja iz razloga jer nije želio odvesti reprezentaciju u Iran. Kodro je tako smijenjen iako nije vodio nijednu utakmicu u kvalifikacijama za SP 2010., a da apsurd bude veći, prijateljska utakmica protiv Irana nikada nije odigrana.

Blažević kupio navijače

Savez je tada bio na mukama budući da su reprezentativci stali na stranu Kodre, tako da je Pirić u utakmici protiv Azerbejdžana morao koristiti igrače koji nisu bili na prvotnom popisu. Ipak, sve je vrlo brzo zaboravljeno budući da su u Savezu povukli pravi potez i 10. srpnja za novog izbornika imenovali Miroslava Ćiru Blaževića.

Dignut ćemo bh. nogomet do neba, izjavio je na predstavljanju Blažević u svom stilu i tako odmah kupio navijače i medije.

Blažević je uspio vratiti navijače na tribine što je potvrđeno već u njegovoj prvoj utakmici protiv Bugarske, a euforija se još više dignula nakon dobrih igara na startu kvalifikacija za Južnoafričku Republiku. Nismo mogli staviti dobrih rezultata, jer je reprezentacija doživjele poraze od Španjolske i Turske, a pobijedila samo Estoniju i Armeniju, ali ostavljeni dojam vratio je vjeru navijačima da BiH napokon može izboriti jedno veliko natjecanje.

Koliko god sam zahvalan svima koji su naš učinak u kvalifikacijama za SP ocijenili dobrim, ja jednostavno ne mogu biti zadovoljan. Ne mogu prežaliti Španjolsku i Tursku. Nitko nije jači od nas! Nažalost, nisam u potpunosti uspio uvjeriti igrače u to. Da jesam, sigurno ne bi izgubili od Španjolske i Turske, izjavio je Ćiro.

Reprezentacija u 2008.

30.01. Tokio Japan – BiH 3:0 p
26.03. Zenica BiH – Makedonija 2:2 p
01.06. Zenica BiH – Azerbejdžan 1:0 p
20.08. Zenica BiH – Bugarska 2:2 p
06.09. Murcia Španjolska – BiH 1:0 k
10.09. Zenica BiH – Estonija 7:0 k
11.10. Istanbul Turska – BiH 2:1 k
15.10. Zenica BiH – Armenija 4:1 k
19.11. Maribor Slovenija – BiH 3:4 k

Pjanić u Lyonu

Iako je Blažević jedan od najomiljenijih likova u BiH, nema nikakve sumnje da je 2008. obilježio Vedad Ibišević, 24-godišnjak iz Vlasenice koji je oduševio nogometnu Europu u dresu Hoffenheima, malenog njemačkog kluba kojeg je svojim golovima vodio prema jesenskom naslovu Bundeslige. U sedamnaest prvenstvenih utakmica Ibišević se u strijelce upisivao u njih čak trinaest u kojima je postigao velikih osamnaest pogodaka.

Veliku pažnju privukao je i transfer 18-godišnjeg Miralema Pjanića koji je ljetos za 7.5 milijuna eura dres Metza zamijenio onim sedmerostrukog prvaka Francuske Lyona.

Postao sam dio najboljeg francuskog kluba. Treniram s talentiranim i sjajnim igračima, mlad sam i na meni je sad da učim, izjavio je Pjanić.

Zadovoljavajući rezultati u Europi

Naši klubovi u europskim kupovima ostvarili su zadovoljavajuće rezultate. Modriča, prvak BiH u prošloj sezoni, eliminirala je u 1. pretkolu Lige prvaka albanski Dinamo (2:0, 2:1), a onda u 2. pretkolu pokleknula u sudaru protiv danskog Aalborga (0:5, 1:2). Osvajač Kupa BiH, Zrinjski, u 1. pretkolu Kupa UEFA bio je bolji od lihtenštajnskog Vaduza (2:1, 3:0) da bi onda zapeo na portugalskoj Bragi (0:1, 0:2). U istom natjecanju Široki Brijeg je bio bolji od albanskog Partizanija (0:0, 3:1), a slabiji od turskog Bešiktaša (1:2, 0:4). Više se očekivalo samo od Čelika kojeg je u 1. kolu Intertoto kupa eliminirao crnogorski Grbalj (3:2, 1:2).

Modriči naslov i najslabiji učinak

Iako će 2008. ostati zapisana zlatnim slovima u povijest Modriča Maxime, zanimljivo da je ovaj klub u godini na izmaku pokazao najmanje. Naime, Uljari su imali dvanaesti učinak proljeća i trinaesti jeseni te su u zbiru osvojili samo 31 bod. Manje su osvojili tek Jedinstvo, Zvijezda, Borac i Žepče, ali ti su klubovi u Premier ligi igrali u samo jednom dijelu sezone. Zanimljivo da je jesenski prvak Zrinjski bio i najuspješniji klub proljeća, tako da u ukupnom zbiru Mostarci 2008. završavaju s deset bodova viška ispred Laktaša.

BH SPORT
http://bhsport95.blogger.ba
24/12/2008 10:35