beats by dre cheap

Ibišević: Ostao sam čvrsto na zemlji

Prvi strijelac Bundeslige, Vedad Ibišević, kaže da je i pored velike popularnosti ostao onaj isti. Iako ga traže brojni velik evropski klubovi Ibišević ne leti, već s obje noge stoji čvrsto na zemlji.Vedad Ibišević se nalazi na zimskom odmoru kod svojih roditelja u St. Louisu. Pored svih obaveza, željom za odmorom i da što više provede vremena sa familijom, popularni Vedo se rado odazvao pozivu PSS magazina. Prenosimo vam dio razgovora, a kompletan razgovor s Vedadom Ibiševićem poslušajte ovdje...

Da li si se pokajao što iz Aahlena nisi otišao u neki veći klub?

Veoma mi je drago što sam izabrao Hoffenhiem, imali su velike planove za budućnost, iako niko nije mogao vjerovati da ćemo dogurati baš ovako visoko. Klub je odlično organiziran, imamo dobre sponzore, dobar marketing i vjerujem da će daleko dogurati, rekao je Ibišević.

Jesi li ti svjestan svoje popularnosti?

Meni je to zanimljivo jer ja to gledam na drugačiji način. Evo recimo kada sam zadnji put bio u St. Louisu raja su se prema meni ponašala savim normalno, a sada se ti isti ljudi prema meni odnose na drugi način zato jer sam napravio taj neki rezultat. Popularnost mi nije toliko bitna, jer želim da se ne promjenem kao čovjek i da ostanem na zemlji.

Koga najviše slušaš?

Najviše slušam samog sebe. Poslušam sve ljude koji hoće nešto da mi kažu, ali kad donosim neku odluku najviše slušam svoj instikt. Ipak, na kraju najviše vjerujem svom instiktu.

Mediji u Americi su tvoj izbor da zaigraš za BiH proglasili kao još jedan neuspjeh američke reprezentacije. Jesi li se ikad pokajao što si izabrao Bosnu i Hercegovinu?

Nikad! Sve moje je vezano za Bosnu i Hercegovinu i s te strane nikad nisam požalio zbog svoje odluke. Da sam izabrao Ameriku vjerovatno bi bolje financijski prošao, jer je stalni učesnik Svjetskih prvenstva i ja kao fudbaler bi imao ogromnu reklamu. Međutim, apsolutno sam siguran da nisam pogrješio, kaže Ibišević.

BH SPORT
http://bhsport95.blogger.ba
26/12/2008 10:22