beats by dre cheap

Premiership opet aktuelan za Spahića

Interesovanje Volfsburga postoji, ali ponovo je aktueliziran i odlazak u Englesku, rekao je za "Nezavisne novine"Emir Spahić, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH.

Prema pisanju pojedinih njemačkih medija, Volfsburg, za koji nastupaju dvojica naših reprezentativaca Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, mogao bi ostati bez Portugalca Rikarda Košte, a kao njegova zamjena pominje se naš Spahić. Naime, portugalski reprezentativac vrlo je blizu povratka u rodnu zemlju, s obzirom na to da je za njega zainteresovana Braga.

 

 


"Volfsburg je interesantan klub iz nekoliko razloga. Prvo, zbog Džeke i Misimovića, koji bi mi, vjerujem mnogo pomogli u adaptaciji na novu sredinu, a osim toga riječ je o izuzetno ambicioznom klubu kojeg očekuje perspektivna budućnost. Međutim, informacija oko zamjene za Koštu za mene je novost", istakao je Spahić za Nezavisne novine, dodavši:

"Krajem prošle godine sam odbio Vigan, ali se sada pojavio novi klub. Iskreno, ni ja ne znam o kojem je riječ. Menadžer mi je samo rekao da tokom sedmice budem spreman kako bih otišao na ljekarske preglede, te ako sve bude u redu da potpišem ugovor. Zajedno sa mnom u Englesku bi trebao da putuje i doktor Obradović, koji bi nadgledao preglede.

Uz klubove iz Njemačke i Engleske, za Spahića je interes iskazao i grčki Panatinaikos.

"I Panatinaikos je još otvorena opcija. Finansijski je možda i najisplativija, ali još jednom naglašavam da su trenutno Englezi u prvom planu", podsjetio je Spahić.   

Spahić, koji trenutno odmara u Dubrovniku, raspitivao se i o protivniku u februarskom prijateljskom meču.

"Urugvaj bi bio odličan test. Riječ je o reprezentaciji iz samog vrha svjetskog fudbala, a nama bi to bila odlična prilika da se uvjerimo u naše kvalitete uoči nastupajućih, veoma bitnih kvalifikacionih susreta sa Belgijom", kaže Spahić.

 

 

BH SPORT
http://bhsport95.blogger.ba
08/01/2009 12:09